BioNews editie 22

BioNews editie 22 is beschikbaar.

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

Bij natuurbehoud zijn duurzame resultaten cruciaal en in deze editie van BioNews onderzoeken we een aantal onderzoeks-, monitorings- en natuureducatieprojecten die zich duurzaam richten op het behoud van biodiversiteit op onze eilanden.

We presenteren de resultaten van een onderzoek over de drastische daling van de ‘feather stars’ op de riffen van Curaçao en Bonaire.Het andere onderzoek dat we in deze editie profileren gaat over de potentiële impact van klimaatverandering op calcificerende algen en hoe dit de ondiepe baaien en lagunes in het Caribisch gebied zou kunnen beïnvloeden.

Op Saba plaatsen we de schijnwerper op het educatieve Sea and Learn evenement. We presenteren ook de uitkomsten van de Agoa Sanctuary bestuursvergadering en belichten hoe de samenwerking tussen het Agoa reservaat en het onlangs opgerichte Yarari Marine Mammal en Shark Sanctuary zorgt voor het behoud van de zeezoogdieren en haaien in het gebied.

We hebben ook goed nieuws van onze bovenwindse eilanden: De langverwachte bultruggen zijn teruggekeerd voor hun jaarlijkse bezoek. Een aantal monitoringsprojecten zijn ingevoerd om ervoor te zorgen dat het toezicht op deze walvissen de komende jaren ongewijzigd blijft.

We willen onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers bedanken voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

Download BioNews editie 22 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance