BioNews editie 23

BioNews editie 23 is beschikbaar.

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

In deze editie van BioNews richten wij ons koraalrif-revalidatie. Koraalrif-revalidatie is momenteel een van de meest besproken onderwerpen omtrend het behoud van koraalrif zolang bedreigingen als klimaatverandering en verzuring van de oceanen in omvang toenemen. We kijken naar koraalrif restauratie-programma’s op elk van de Nederlands Caribische eilanden en volgen met nadruk de werkzaamheden op Bonaire door de Coral Restoration Foundation Bonaire en op Curaçao door SECORE International, CARMABI en de Universiteit van Amsterdam.

Een ander ernstig probleem waarmee onze eilanden kampen zijn invasieve soorten. In deze editie kijken we hoe Sint Eustatius omgaat met de komst van de invasieve groene leguaan, die de inheemse Lesser Antillean leguaan beconcurreert voor voedsel en leefomgeving.

We blijven de Nederlandse Antillen onderzoeksinstituten profileren. Dit keer richten we ons op de bestuurders en het personeel evenals het onderzoek en de projecten van CIEE Research Station en Caribisch Nederlands Science Institute.

Tevens hebben we updates over de 8e vergadering van de Dutch Caribbean Committee van mariene biodiversiteit en visserij.

Graag bedanken wij onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

Download BioNews editie 23 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance