BioNews editie 24

BioNews editie 24 is beschikbaar.

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

Deze maand wordt de ‘Dag van de Aarde’ wereldwijd gevierd met vele campagnes en evenementen die de bescherming van het milieu ondersteunen. Het is voor ons allemaal een dag om na te denken over de ondergang van onze natuurlijke wereld en wat we kunnen doen om dit te veranderen.

Op onze eilanden zijn veel evenementen gericht op het opruimen. STINAPA Bonaire organiseert een strand-opruim-evenement en op de Dag van de Aarde wordt het hele eiland Saba schoongemaakt. Vuilnis is een groeiend probleem dat een bedreiging vormt voor de biodiversiteit op onze eilanden. In deze editie van BioNews presenteren we de resultaten van het strandafval project op Aruba, waarin het probleem van  het drijvende afval op Aruba wordt belicht.

We presenteren ook een overzicht van de bio-fysieke training van het Global Coral Reef Monitoring Network (GCRMN), die in Jamaica heeft plaatsgevonden op het Discovery Bay Marine Lab.

Als vervolg op onze vorige editie profileren we dit keer het CARMABI Research Station en het personeel evenals het onderzoek en de lopende projecten.

Last but not least, zetten we de schijnwerpers op de nieuwste wetenschappelijke bevindingen van Sea Turtle Conservation Bonaire.

Graag bedanken wij onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

Download BioNews editie 24 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance