BioNews editie 25

BioNews editie 25 – Mei 2016 is beschikbaar.

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

We hebben in deze editie veel te rapporteren over vogel- en haaimonitoring en het effect van lionfishmanagement op lokale vispopulaties. De natuurbeschermingsorganisaties zetten zich continu in om de spectaculaire biodiversiteit van de regio te beschermen. En wij blijven verslag uitbrengen van hun projecten en prestaties.

Lionfish zijn uitgegroeid tot een grote bron van zorg voor de marine park managers sinds ze in 2009 voor het eerst Bonaire hebben bereikt. We bekijken de efficiëntie van de huidige ruimingsmethoden voor de beheersing van lionfish populaties in onze wateren en in andere delen van het Caribisch gebied. Alle Nederlands Caribische eilanden hebben vogel monitoringpsrojecten. In dit nummer geven wij een update vanuit Curaçao, waar de belangrijkste watergebieden van het eiland bestudeerd worden. Welke rol spelen deze watergebieden in de migratie en leefomgeving voor watervogels?

De DCNA ‘Save Our Sharks’ campagne heeft echt geholpen om meer nadruk te leggen op het behoud van lokale haaienpopulaties. Wij bieden een update over haaiwaarnemingen rond de eilanden en Shark Week. We eindigen met een verslag van de 68ste jaarlijkse Golf en Caribische Fisheries Institute (GCFI) bijeenkomst in Panama in november vorig jaar, die werd bijgewoond door een delegatie van de Nederlandse Cariben.

Met dank aan onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

Download BioNews editie 25 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance