BioNews editie 27

BioNews editie 27 – Augustus 2016 is beschikbaar.

BioNews is de maandelijkse nieuwsbrief van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), gericht op het onderzoek naar biodiversiteit en het toezicht op de Nederlandse Cariben. BioNews biedt u een overzicht van de lopende onderzoeks- en monitoringsprojecten en biedt een regelmatige update over wat er momenteel speelt op onze eilanden.

Met trots kondigen wij onze haaien-onderzoeksexpeditie naar de Saba Bank aan. De expeditie die in oktober zal plaatsvinden is onderdeel van DCNA’s ‘Save Our Sharks’ project en wordt royaal gesponsord door de Nationale Postcode Loterij. Lees meer over dit onderzoek en volg onze komende edities voor de resultaten van deze bijzondere expeditie.

In deze editie in wordt het schadelijke effect van de chemische stoffen in zonnebrandmiddelen op onze koraalriffen belicht. Recente wetenschappelijke inzichten van Dr. Downs zijn alarmerend en hebben geleid tot een nieuw project dat onlangs in de Nederlandse Carïben is gelanceerd.

Het derde artikel belicht het in kaart brengen van de Bonairiaanse koraalriffen door Wageningen Universiteit. High-tech methoden zijn gebruikt om koraaldekkingsgegevens te verzamelen en te analyseren. De gegevens worden gebruikt om de, door Dr. Fleur van Duyl ontwikkelde onderwateratlas uit 1985 bij te werken. De kaarten zijn waardevol om zowel biologische processen te begrijpen alsmede beleidsbeslissingen te maken.

Naast marine-gerelateerd onderzoek, presenteren wij een artikel over de nieuwe vogelsoort-checklist die onlangs is vrijgegeven door Aruba Birdlife Conservation. De bijgewerkte lijst bevat 18 nieuwe vogelwaarnemingen waardoor het totale aantal vogelsoorten op Aruba naar 254 stijgt!

Met dank aan onze partners, natuurbeschermers en wetenschappers voor hun waardevolle input en ondersteuning. Wij hopen dat u BioNews met plezier leest!

Download BioNews editie 27 (Engelstalig)

Meld u aan en ontvang BioNews voortaan per e-mail

© Copyright 2015
Dutch Caribbean Nature Alliance